…energična, mlada i kreativna video – filmska produkcija

Mi smo eksperimentalni produkcijski studio redatelja koji imaju strast za kreiranje višedimenzionalnih priča koje imaju osjećaj intrige i kreativnosti. More-Magnets je kreativna kolektivna grupa audio-vizualnih umjetnika, težimo radovima koji imaju inovativnu strukturu. Naši radovi često istražuju ljudsku prirodu te vezane ekspresije i osjećaje. Kao studio i produkcija, volimo raditi s pojedincima, umjetnicima te institucijama i svima onima koji dijele našu kreativnu strast.

***

Kažu nam da smo strastveni pripovjedači koji vole prihvatiti kreativni izazov kao priliku kroz koju možemo pokazati drugačije vizije. Kažu nam da razmišljamo drugačije. Pojedinačno smo redatelji, montažeri i snimatelji, ljubitelji prirode, filma, života, vjerujemo u ljubav i živimo život pun osjećaja. U kombinaciji toga svega produciramo kreativnu energiju koja živi i diše motivirajući sadržaj.

Volimo uzbuditi, izazivati i istinski dotaknuti gledatelja i slušatelja.

ekipa

[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Filip Filković Philatz

Kreativni direktor / Redatelj

Filip režira i producira niz uspješnih i nagrađivanih video spotova. Funkcionira na području vizualne umjetnosti: režira filmove (“Posljednji bunar”), video spotove, reklame i dokumentarne serijale poput Dulum Zemlje, Lovac na bilje te dokumentarne filmove poput The Flag / Zastava. Filipov debitantski kratki film “Posljednji bunar” (ko-financiran od strane Hrvatskog Audiovizualnog Centra) osvojio je do kraja 2020. godine zanimljive 24 nagrade. Surađivao je s umjetnikom Jamesom Cautyem (The KLF), vodi zanimljiv Instagram život, a ovdje je i cijeli imdb profil. Zajedno s Renatom upogonio je vlastitu produkciju kako bi si olakšali stvaranje audiovizualnih radova. Trenutno razvija dugometražni igrani film “The Bear Peak” koji je Hrvatski audiovizualni centar podržao s razvojem scenarija te razvojem projekta, za čije je potrebe imao priliku režirati dvije scene iz filma u sklopu internacionalnog programa Ekran+ u Poljskoj.

[/lgc_column]

[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Renata Lučić

Kreativna direktorica / Redateljica

Renatina filmska avantura kreće još dok je studirala povijest na Filozofskom fakultetu, pa  tu novo otkrivenu ljubav pretvara u diplomski rad posvećen upravo filmu. Prve amaterske filmove snima u sklopu filmskih radionica i kino klubova, a 2018. godine završava Akademiju Dramske umjetnosti – Filmska i TV režija. Autorica je  dokumentarnih (Kol’ko god nas noge nose 2018.) i igranih filmova (Peti kat lijevo 2018.) te glazbenih spotova. Kada ne radi uvijek će te je vidjeti s analognim fotoaparatom u ruci da joj slučajno nešto ne promakne. Renata trenutno razvija svoj dugometražni dokumentarni film ”Godina prođe, dan nikako” te kratki igrani film ”Povratak”.
[/lgc_column]

***

Naša maskota i logo je snježna sova “Vaganov” (lat. Bubo scandiacus), vrsta sove koja je simbol mudrosti i sinonim za dar višeg znanja. Često se kaže kako sova ima mudrost i inteligenciju da vidi i prepozna ono što ostali ne mogu, ima “sight beyond illusion”. Da, jako smo ozbiljni kada su u pitanju sove. Sove su povezane s mjesecom i noći, a zbog genetike imaju night vision – na taj način mogu vidjeti ono što ostalima nije u spektru. Odaberite sovu kao simbol produkcije i možemo zajedno otkrivati kreativni potencijal.

Komunicirajmo  Locations

  More-Magnets d.o.o.
  Ulica Vjekoslava Klaića 68

  Office:
  Ulica Ignjata Đorđića 8a, 10000 Zagreb
  OIB: 17759905027
  EUID: HRSR.081260442
  MBS: 081260442

  info@more-magnets.com
  +385 91 527 1634 (Filip)
  +385 95 399 7205 (Renata)